Факти

ID-100150234Одна порція попкорну забезпечує більше 70% щоденної потреби в цільному зерні нашого організму. В середньому людина споживає близько половини щоденної дози зерна, тому попкорном можна легко і смачно поповнювати наш раціон.

Останні дослідження демонструють, що попкорн традиційного приготування містить до 300 мг цінних поліфенолів/порцію, що нейтралізують вільні радикали. Поліфеноли містяться в твердій шкаралупі (яка зазвичай застряє в зубах). Для порівняння – в солодкій кукурудзі міститься тільки 114 мг/порцію і 160 мг у фруктах/порцію. Джерело: www.sciencedaily.com

    • В 100 г попкорну домашнього приготування міститься 2.7 мг заліза – набагато більше ніж в яловичині чи рибі, а також дуже близько до вмісту заліза в шпинаті та в арахісі.
    • ВМІСТ ЗАЛІЗА (кількість в мг на 100 г):
    • Шпинат……………………………… 3.0 мг
    • Попкорн………………………………2.7 мг
    • Яйця…………………………………. ..2.7 мг
    • Смажена яловичина……………..2.4 мг
    • Тріска……………………………….. 0.9 мг
    • Стоматологи рекомендують включати попкорн в щоденний раціон як дітей, так і дорослих завдяки високому вмісту кальцію
    • ВМІСТ КАЛЬЦІЮ (кількість в мг на 100 г):
    • Яйця……………………………………. 54 мг
    • Попкорн………………………………. 11 мг
    • Картопля…………………………….. 11 мг
    • Томати ……………………………….. 11 мг
    • Яловичина …………………………….. 11 мг
    • Свіжа печінка ……………………… 8 мг
    • Не тільки м’ясо, але й попкорн є багатим джерелом білків. Для різноманіття щоденного раціону дієтологи рекомендують включати попкорн традиційного приготування в дієту підростаючих дітей.
    • ВМІСТ БІЛКІВ (кількість в мг на 100 г):
    • Смажена яловичина……………….18.9 мг
    • Копчена шинка……..……..… … 16.9 мг
    • Тріска…………………..…………..16.5 мг
    • Попкорн………….………………… 12.7 мг
    • Сосиски……………..………………11.3 мг

Джерело: popcorn.co.za